Tároló oldatok-pH/ORP elektródok részére

A CLNE tárolóoldatok kifejezetten pH és ORP elektródákhoz készülnek.

Termékeink között megtalálhatók az elektródok, szondák karbantartására szolgáló általános és alkalmazás-specifikus tisztítóoldatok és tárolóoldatok, valamint az újratölthető elektródok feltöltésére szolgáló elektrolit oldatok, illetve a különböző előkezelő oldatok.

Miért van szükség a tároló oldatra?

A tároló oldatok kiválló minőségű vegyszerekből készülnek, amelyek segítségével biztosítható a pH és az ORP elektródák optimális teljesítménye. Fontos, hogy a pH-elektródát megfelelő oldatban tároljuk annak érdekében, hogy a pH-elektród üvegmembránja hidratált maradjon.

Fontos, hogy mindig az előírt tárolási megoldást kell használni, soha ne tároljon elektródát desztillált vagy ioncserélt vízben.

A CLNE tárolóoldatok kifejezetten úgy készültek, hogy minimalizálja a mikrobák szaporodását, és megakadályozza a diffúzió/ozmotikus hatások bármely negatív hatását úgy, hogy a szondát az elektrolitot tartalmazó oldatban tároljuk.

Ha a pH- és/vagy ORP-elektródákat tárolóoldatban tároljuk, akkor a membrán tiszta marad. A hidratált és tiszta membrán fenntartása segít a gyors és megbízható mérésben. Amennyiben pH-elektródáját erre alkalmas tisztítóoldattal tisztítja, akkor javasoljuk, hogy mérés előtt legalább egy órára áztassa az elektródát a tárolóoldatba.

Az elektród tároló oldat használata

Az elektróda tárolásának megfelelő módja, ha az elektródát tárolóoldattal töltött kis üvegbe helyezzük, vagy az oldatot a védőkupakba helyezzük. Az elektróda rehidratálását is ajánlott elvégeznünk a tisztítási eljárás után, azaz legalább egyórás áztatással a mérések elvégzése előtt tartsuk az elektródát a tároló oldatban.

Az áteresztő membrán (junction) eldugulásának megelőzése és az elektród gyors reagálása a megfelelő tárolással biztosítható. Az érzékelő üveggömböt mindig tisztán és nedvesen kell tartani, amihez a CLNE tárolóoldatot célszerű használni.

Click

Az elektród szakszerű tárolásának módja

Tegyünk az elektród védőkupakjába annyi oldatot, hogy az ellepje az átvezetőt (junction), majd tegyük a kupakot az elektród végére. Tárolóoldat hiányában 4,01 vagy 7,01 pH értékű kalibráló oldat is használható. Az elektródot nem szabad 7,01 pH feletti értékű oldatban, illetve desztillált vagy ioncserélt vízben tárolni!